Jump to content

Problem with decoding some channels


Trance

Recommended Posts

Hello,

 

I have a TechniSat SkyStar HD CI card with TechniCrypt CX module inserted into the CI slot. I also use TechnoTrend's drivers (version 5.0.0.6). Activation of my Conax card went smooth, so it seems that EMMs are correctly send to the CI module. But unfortunately, I have a black screen on some channels, mostly those on transponder 11393 V 27500 3/4 (HB). It seems that DVBViewer (version 4.0) in some cases sends incorrect data/wrong ECMs to the CI module. Thank you in advance for any help.

Link to post

The DVBViewer sends (for technotrend cards) only a ServicePID and the driver does all the processing. So check the servicePIDs of the channels in question.

Link to post
The DVBViewer sends (for technotrend cards) only a ServicePID and the driver does all the processing.

 

..maybe that is not enough?

 

TV Vlaanderen changed to Mediaguard 3 encryption and now I can't watch Eén and Canvas anymore.
The strange thing is that everything works in Technisat TV Center (I have a skystar HD).

 

http://www.DVBViewer.info/forum/index.php?...st&p=222726

Link to post

I've just found out that I have PCR/PTS Gap errors on those channels and the screen is black. What does those errors mean? Below is a screenshot from dvbv filter properties

 

dvbwq4.jpg

Link to post
It is. everything after sending the servicePID is a technotrend driver/api problem, not a DVBViewer problem, nothing we can do.

 

So I think that it could be a problem with new version of ttBdaDrvApi_Dll.dll (1.0.1.17). Can I try to replace this file with older versions and check what will happen without risk of any software/hardware damage?

Link to post

I tried different dll versions with the same result - black screen. I've just installed Technisat TV Center ver. 1.0.7.6 and all channels have been properly decoded. So it must be a problem with DVBViewer. I didn't check the previous versions, but definitely something's wrong with 4.0 version.

Link to post
I've just found out that I have PCR/PTS Gap errors on those channels and the screen is black. What does those errors mean?

..it means that the DVBViewer thinks the stream is descrambled but it is not :D

Link to post

I've just tested the oldest avaible version of ttBdaDrvApi_Dll.dll (1.0.1.4) and all channels are decoded properly. So Lars as you said before it was a driver/api problem. I have one more question - where can I find all previous versions of ttBdaDrvApi_Dll.dll file (especially 1.0.1.14 version)? I would like to use the newest working version. Thank you in advance for the help and Merry Xmas to all the Users!

Edited by Trance
Link to post

I have to see if I find all versions I got. But this may take a while...

 

But this is quite interessting. Good to know. Thanks for the feedback and merry christmas!

Link to post
  • 1 month later...

Hi,

 

I have the same problem Trance posted. PCR/PTS Gap...

Wanted to try the 1.0.1.4 version of ttBdaDrvApi_Dll.dl but did not find it...

 

Maybe you found it already (hope you still got it) and can post it here or in the members-area?

Maybe it helps for me too.

 

Thanks & regards

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...