Jump to content
Sign in to follow this  
Lars_MQ

IPhone/IPod touch support

Recommended Posts

bogdan1980

yes.

 

With 1.9.2 beta, some of my channels ( free or not) do not start on Iphone.

 

In log i see this:

 

18.11.11 12:41:53.861 Client:          Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Mobile/7D11
18.11.11 12:41:53.874 header           Host: 192.168.0.198:8089
User-Agent: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Mobile/7D11
Referer: http://192.168.0.198:8089/iphone/streamint2.html?aktion=streamint2&recid=&chid=4&objid=&streamid=%7B98F93067-457C-4F48-87F4-FCFD43782F03%7D&Preset=4&aspect=16%3A9&start=Start+Stream
If-Modified-Since: Sun, 18 Sep 2011 16:24:42 GMT
Accept: */*
Accept-Language: en-us
Accept-Encoding: gzip, deflate
Cookie: streamid={98F93067-457C-4F48-87F4-FCFD43782F03}
Connection: keep-alive

18.11.11 12:41:53.874 Client:          Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Mobile/7D11
18.11.11 12:41:53.900 header           Host: 192.168.0.198:8089
User-Agent: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Mobile/7D11
Referer: http://192.168.0.198:8089/iphone/streamint2.html?aktion=streamint2&recid=&chid=4&objid=&streamid=%7B98F93067-457C-4F48-87F4-FCFD43782F03%7D&Preset=4&aspect=16%3A9&start=Start+Stream
If-Modified-Since: Sun, 18 Sep 2011 16:24:42 GMT
Accept: */*
Accept-Language: en-us
Accept-Encoding: gzip, deflate
Cookie: streamid={98F93067-457C-4F48-87F4-FCFD43782F03}
Connection: keep-alive

18.11.11 12:41:53.900 Client:          Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Mobile/7D11
18.11.11 12:41:56.224  Release         BDA 2885 TVTuner C (7)
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           FFmpeg version SVN-r18639, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             configuration: --enable-memalign-hack --enable-postproc --enable-gpl --enable-libfaac --enable-libfaad --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libx264 --enable-libxvid --disable-ffserver --enable-avisynth --enable-pthreads
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libavutil     50. 3. 0 / 50. 3. 0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libavcodec    52.27. 0 / 52.27. 0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libavformat   52.32. 0 / 52.32. 0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libavdevice   52. 2. 0 / 52. 2. 0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libswscale     0. 7. 1 /  0. 7. 1
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             libpostproc   51. 2. 0 / 51. 2. 0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             built on Apr 21 2009 13:44:38, gcc: 4.2.4 (TDM-1 for MinGW)
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           Seems stream 0 codec frame rate differs from container frame rate: 50.00 (50/1) -> 25.00 (25/1)
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           Input #0, mpegts, from 'http://192.168.0.198:7522/upnp/channelstream/4.ts':
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             Duration: N/A, start: 82188.113322, bitrate: 3080 kb/s
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             Program 650 
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG               Stream #0.0[0x2c6]: Video: mpeg2video, yuv420p, 544x576 [PAR 24:17 DAR 4:3], 2888 kb/s, 25 tbr, 90k tbn, 50 tbc
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG               Stream #0.1[0x2bc](rum): Audio: mp2, 48000 Hz, stereo, s16, 192 kb/s
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           [libx264 @ 0x1fe4020]using SAR=1/1
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           [libx264 @ 0x1fe4020]using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 Cache64
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           [libx264 @ 0x1fe4020]profile Baseline, level 2.1
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           Output #0, mpegts, to '\\.\pipe\Output{12A41554-144F-428B-9C07-B56A59F41D52}':
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG               Stream #0.0: Video: libx264, yuv420p, 512x288 [PAR 1:1 DAR 16:9], q=2-48, 470 kb/s, 90k tbn, 25 tbc
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG               Stream #0.1(rum): Audio: libmp3lame, 48000 Hz, stereo, s16, 96 kb/s
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           Stream mapping:
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             Stream #0.0 -> #0.0
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG             Stream #0.1 -> #0.1
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           Press [q] to stop encoding
18.11.11 12:41:58.244 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=3.55 bitrate=   1.3kbits/s    
18.11.11 12:41:58.748 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=4.06 bitrate=   1.1kbits/s    
18.11.11 12:41:59.259 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=4.56 bitrate=   1.0kbits/s    
18.11.11 12:41:59.787 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=5.09 bitrate=   0.9kbits/s         
18.11.11 12:43:11.160 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=76.46 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:11.664 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=76.97 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:12.167 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=77.47 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:12.687 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=77.98 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:13.199 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=78.50 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:13.703 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=79.01 bitrate=   0.1kbits/s      
18.11.11 12:43:18.839 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=84.14 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:19.343 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=84.65 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:19.847 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=85.15 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:20.382 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=85.68 bitrate=   0.1kbits/s    
18.11.11 12:43:20.894 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=86.18 bitrate=   0.1kbits/s       
18.11.11 12:43:23.496 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=88.80 bitrate=   0.1kbits/s       
18.11.11 12:43:32.693 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=97.99 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:33.197 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=98.50 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:33.701 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=99.00 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:34.222 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=99.53 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:34.726 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=100.03 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:35.230 FFMPEG           frame=    0 fps=  0 q=0.0 size=       1kB time=100.54 bitrate=   0.0kbits/s    
18.11.11 12:43:35.344 TSrvDatamodule HttpGet Header Host: proxyjudge1.proxyfire.net
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Accept: */*
Accept-Language: zh-cn
Connection: Keep-Alive

 

I put this: http://192.168.0.198:7522/upnp/channelstream/4.ts

 

into VLC on PC, is working, but not on Iphone.

Edited by bogdan1980

Share this post


Link to post
bogdan1980

in 1.9.2 beta, ffmpeg remain active in processes after i close stream on Iphone. After 3-4 hours is still there.

On other dvb software ffmpeg remain active maybe 5 minutes after i close iphone.

That why i think it's DVBViewer rec service problem.

Share this post


Link to post
Stigjohan76

in 1.9.2 beta, ffmpeg remain active in processes after i close stream on Iphone. After 3-4 hours is still there.

On other dvb software ffmpeg remain active maybe 5 minutes after i close iphone.

That why i think it's DVBViewer rec service problem.

 

 

 

Bogdan1980. Does it work with recording service for you using iOS5?

I just updated both DVBViewer and recording service, but i still cant choose quality and the "playbutton" is crossed over.

Im using iphone 4S (That shouldnt matter.)

post-110256-0-51415400-1323190597_thumb.png

Share this post


Link to post
Stigjohan76

I think maybe this has something to do with my broken playbutton:

 

"The Streaming uses the quicktime plugin for mobile Safari on the iPhone, so make sure it is activated (and JavaScript also). "

 

I know how to enable java, but is there a way to enable quicktime in iphone? I cant find it.

Share this post


Link to post
bogdan1980

For Stigjohan76:

 

i use os 3.1.2 on iphone3g.

With my iphone 4, i think i have ios 4.3.3 or something, but not ios5, is working as well.

 

you need to go on iphone to settings, safari, and see if you have enabled plugins.

I think that is enabled by default.

Edited by bogdan1980

Share this post


Link to post
Stigjohan76

For Stigjohan76:

 

i use os 3.1.2 on iphone3g.

With my iphone 4, i think i have ios 4.3.3 or something, but not ios5, is working as well.

 

you need to go on iphone to settings, safari, and see if you have enabled plugins.

I think that is enabled by default.

 

 

Yes, the only thing i could enable was java scripts. No settings for quicktime.

Ill put my hope to reinstall ffmpeg. I really hope its not iOS5 causing trouble.

Share this post


Link to post
Stigjohan76

Nope. Unfortunately same problem after overwriting my ffmpeg.

Broken play button when trying to play on iphone.

Share this post


Link to post
bogdan1980

do you have an old rec service to test?

Share this post


Link to post
Stigjohan76

do you have an old rec service to test?

 

 

Yes, But i had this problem with an old version. So i just updated and hoped for a solution.

But still same problem.

If anyone can confirm iphone 4S and latest iOS5 working with Recording Service. Please do :)

Share this post


Link to post
riviera

Yes, But i had this problem with an old version. So i just updated and hoped for a solution.

But still same problem.

If anyone can confirm iphone 4S and latest iOS5 working with Recording Service. Please do :)

Last RecService version + Iphone 4S with ios 5.0 works fine.

Share this post


Link to post
bogdan1980

Anyone with Iphone 3g, with IOS 4.2.1 are working fine with dvb rec service?

Because i want to upgrade my IOS 312 to IOS 421.

Share this post


Link to post
hackbart

Well if you plan to update, better install 3.1.3 and not to 4.2.1. The 4.x.x versions where the reason why i changed to an windows phone 7 resp. to iphone 4.

 

It works, but the whole operating system is extremely slow on a 3g.

 

Christian

 

 

Share this post


Link to post
bogdan1980

hackbart, your post is priceless.

THANK YOU.

Share this post


Link to post
Stigjohan76

Anyone can give me an advice how I can fix my problem?

When trying to play a channel from iphone i get a broken playbutton.

Im using latest versions.

Share this post


Link to post
Tjod

Which FFmpeg version are you using?

Share this post


Link to post
Snake1980

Hi guys...I've got the same problem. Play button is broken.

Can you tell me what ffmpeg.exe version are you using to view live tv ?

I have iphone 4 + iOS 5.0.1 + DVB Recording Service 1.9.4.1

 

Thanks

Edited by Snake1980

Share this post


Link to post
Stigjohan76

Still struggling with this problem(broken playbutton),both on iphone 4S and "The new Ipad"

It works watching live TV on my computer/through PS3.

 

Any more advice?

Ive upgraded ffmpgeg.

Share this post


Link to post
bogdan1980

is working:

 

ffmpeg-git-a923b6b-win32-static-ok

ffmpeg-git-b6ff81d-win32-static-ok

ffmpeg-git-01fcbdf-win32-static-ok

ffmpeg-git-ceb0dd9-win32-static-ok

 

ALSO, latest ffpmeg from today is working, just test right now.

 

Stigjohan76, try to stream with your DVBViewer on PC stopped.

Do not test with both PC DVBViewer and Iphone webpage, or dlna server, etc.

One at the time, then there s no problem playing on multiple devices on same time.

After you close DVBViewer on PC, stopped and start again dvb rec service( restart), and test.

 

ALSO, use ULTRAFAST when you choose encoding.

With normal setting, or default setting, cpu usage is enormous, even for my quad core 4ghz.

This tweak is for : PC webpage, iphone, android.

Edited by bogdan1980

Share this post


Link to post
Stigjohan76

YES!

Finally got it working again :)

New computer, then reinstalled everything again. All newest versions.

 

Somehow i manage to screw it up again :)

Now i can press the playbutton, videoframe comes up but it just says loading with a black screen.

 

Hopefully this will be a easy way to figure out how to solve.

Share this post


Link to post
majstang

YES!

Finally got it working again :)

New computer, then reinstalled everything again. All newest versions.

 

Somehow i manage to screw it up again :)

Now i can press the playbutton, videoframe comes up but it just says loading with a black screen.

 

Hopefully this will be a easy way to figure out how to solve.

Hi Stigjohan!

 

I wonder if you could post a support.zip, which would make it possible to check what's going on when you try iphone streaming?

http://www.DVBViewer.tv/forum/topic/2210-how-to-post-bugs-or-problems-correctly/

Share this post


Link to post
hpaulij

YES!

Finally got it working again :)

New computer, then reinstalled everything again. All newest versions.

 

Somehow i manage to screw it up again :)

Now i can press the playbutton, videoframe comes up but it just says loading with a black screen.

 

Hopefully this will be a easy way to figure out how to solve.

 

I'm new in the IPAD streaming world.

I've got 'the new ipad'and did everything as described here:

http://en.DVBViewer.tv/wiki/IPhone/iPod/iPad_Support

 

But I have the same problem as Stigjohan76.

 

I saw somewhere that I have to install 'air video' but this is not on the install page.

 

Does anybody know what is going wrong?

 

By the way, streaming to my acryan works fine!

Share this post


Link to post
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...