Jump to content
marianob85

TransEdit - gap on transponder scanning

Recommended Posts

marianob85

Hello,

 

From time to time I use transedit to refresh my program list.

 

Because I have changed my DVB card and problem persist I decided to write.

 

The problem concerns lot's of transponder frequencies so I only describe one case. I always use latest transponder list from http://pl.kingofsat.net/%C2'>

 

There is no problem when scanning channels only from freq 11411 from Hot Bird 13E. But when I select two element next to each other ( it will be 11393 and 11411 ) the 11411 is not scanning (PAT, PMD, SDT is red ). The funny thing is when I select only 11373 and 11411 the 11411 is scanned correctly :/

 

This is not just a problem with freq 11411. There is much more freq. which is not scanned while scanning using all freq. from transponder ( I always use ScanAll from TransEdit ). It always scan correctly when is selected as the only one.

 

Right now I'm using Skystar 2 express HD. My previous card was SkyStar HD2 with the same result.

 

Check with:

Technisat Driver 4.6 and 4.7

TransEdit 3.9.5 as well as 4.0.7

Using Win7x64

Moved card to completely different PC - problem persist ( the same os Win7x64 )

All variances of:

  • Stop stream while tuning
  • Use internal Network Provider filter
  • Use standard interface

I really do not want to scan each freq. separately :(

Share this post


Link to post
Derrick

 

There is no problem when scanning channels only from freq 11411 from Hot Bird 13E. But when I select two element next to each other ( it will be 11393 and 11411 ) the 11411 is not scanning (PAT, PMD, SDT is red ). The funny thing is when I select only 11373 and 11411 the 11411 is scanned correctly :/

11393 and 11411 use different polarisation. To switch from 11393Vertical to 11411Horizontal the LNB voltage has to change from 13V to 18V. Maybe your card doesn't provide sufficient voltage.

 

Pls. submit a support.zip and describe your sat equipment.

Share this post


Link to post
marianob85

Unfortunately I live in a flat ( new one ) and We have one common dish (I do not know how to properly translate it - MATV system ? ). On once coaxial cable I have access to 19.2E, 13E and T-DVB, One is connected to DreamBox 800SE and second to DVB card. Of course I have no access to TV-SAT switch devices.

 

I remembered that 'retune on missing stream after' in DVBViewer need to be set, otherwise I have problem with switching channels on my DVB card. :/ It need one more retune to show channel.

 

DreamBox has no problem with scanning transponder or even switching channels.

 

Could it be Technisat driver related problem ? ( occurred on both cards mentioned in fist post ). If no, is it possible to add some kind 'retune' functionality for better transponder scanning ( like in DVBViever )?

 

Regards,

Mariusz.

support.zip

Share this post


Link to post
marianob85

Set 'retune attempts' in trans edit does not change anything :/

 

edit. Mesured voltage:

 

14,05V for V,

19,65V for H, switch for each polarization changed with no problems.

Edited by marianob85

Share this post


Link to post
marianob85

F... :glare: It always seemed to me that simple A simple B is diseq command, not tone burst signals. It works but not as expected :/

 

These are the consequences of not reading the instructions :book:

 

Sorry guys for wasting time.

Share this post


Link to post
Derrick

 

simple A simple B is diseq

that could be the problem. Why did you choose "simple"? Try A/A for astra and B/A for hotbird or the other way round.

 

btw. the simple diseqc implementation never worked correctly ;)

Share this post


Link to post
Gioxy

btw. the simple diseqc implementation never worked correctly ;)

I don't think so, I'm using simpleA/simpleB in my config (Skystar 2 v. 2.3P, HotBird/Astra) from at least 10 year without a single fault so far: obviously depends on the specific DiSEqC box you are using... :bye:

Share this post


Link to post
marianob85

that could be the problem. Why did you choose "simple"? Try A/A for astra and B/A for hotbird or the other way round.

 

This is exactly what I did yesterday :)

 

3 Years ago, when I moved to my new flat I needed to change my settings to use multiple sattelite. I saw Simple A and Simple B so I thought that is diseq command. It works more or less so I stayed at these settings.

 

Right now I set A/A for hotbird and B/A for astra, and it works flawlessly.

Share this post


Link to post
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • daniel2
      By daniel2
      Hello
       
      I have problem with TransEdit v.4.2.1.1 and ATSC 8VSB WinTV-HVR 950Q tuner.
      I don't see "Bandwidth" option anymore and I have error "Invalid or incomplete input".
       
      For example, in TransEdit v3.9.8.0 I can choose "bandwidth" and no problem to add channel.
       
      Please check attached screenshots for both versions.
       
      I'm using Windows 10 x64.
       
      Please suggest.
       


    • userip
      By userip
      Hi,
       
      After a lot of time requesting the Streaming button in the TransEdit tool, finally the last version 4.2.1 has it! THANK YOU! :-)
      http://www.DVBViewer.tv/forum/topic/56627-streaming-button-in-transedit/
       
      Now, I have another suggestion. If you use SAT>IP servers as your tuners, you know for sure that a lot of servers doesn't support the Full Transport streaming. Yes, almost all support "pids=all", and this it's great. However, when the TS has a high bandwidth, or it goes over a specific bitrate, in this case the resulting RTP streaming has a lot of Continuity Errors. This, isn't a problem for the internal Analyzer of the TransEdit, as the PSI tables can be readed multiple times. However, if you like to do an streaming, this can be a problem.
       
      So, here it's my suggestion: At time, when you select with the mouse multiple pids in the Analyzer and you start the streaming (CTRL+S), then you're sending only the selected pids. And this it's great! Thank you! However, the TransEdit are in fact receving the full TS. So the filtering it's internal. But, if you include in the configuration some option, it should be possible to request to the tuner to only send the selected pids. And when the streaming stops, or some change occurs in the pid list, then update the list (and when no streaming, then restablish the "pids=all").
       
      This will be a must have for SAT>IP servers! With this any external tool can be used for TS analysis, using the TransEdit as a TUNER.
      Please, consider it.
      Regards.
       
    • allanlee
      By allanlee
      Updated to DVBViewer Pro 6.0.4, DMS 2.0.4 and TrandEdit 4.2.1
       
      If there's an ongoing recording in DMS , it will "grab" the tuner from DMS without any warning or notification.
       
      At the meantime however, DMS "Status" tab still displays as normal (except for data rate decreasing and file size remaining the same). Seems that it does not even know the tuner what "robbed" away by TransEdit.
       
      See this behavior in 2 of my PCs. Is it a new - "feature" - of the new version? In previous versions TransEdit will tell me something like "Initialize device failed" or "No hardware available".
    • ss1704
      By ss1704
      Guten Tag!
      Wenn ich mit TransEdit (Version 4.2.0.0 ) eine/mehrer Senderlisten neu erstelle (einen neuen Satellit scannen und  exportieren) und diese dann in den DVBVierer/Pro importiere, funktionieren diese, solange ich den DVBViewer/Pro (6.0.1.0) nicht beende. Sobald DVBViewer neu gestartet wird, sind die neuen (frisch importierten) Listen verschwunden.
       
      In TransEdit:
      - scannen + exportieren
       
      dann
      DVBViewer/Pro
      1) Sendelisten-Editor
      2) Importieren (unten links "+")
      3) Übernehmen
      --> neue Sat/Senderliste wird angezeigt und funktioniert ...
       
      sobald DVBViewer/Pro neu gestartet wird, fehlen die  neue(n) Senderlisten.
      was mache ich falsch?
       
      Danke für einen Hinweis!
      Gruß
      ss1704
×
×
  • Create New...